bus auto fiets
Menu

Buiten wonen in Middelburg

De nieuwe buitenplaats Essenvelt is de overgang van stad naar land. Het is de plek waar deze twee werelden samenkomen en het beste in elkaar naar boven halen. Essenvelt wordt de duurzame afronding van Middelburg-Zuid. De wijk wordt circulair gebouwd en de woningen worden (ten minste) energieneutraal. Dit maakt van Essenvelt de eerste klimaatneutrale wijk van Middelburg. 

 • Voorbereiding & participatie (Q2)

  Deze periode starten we met actief communiceren over de ontwikkelingen op Essenvelt.

  Ook halen we informatie op bij onze geïnteresseerden en potentiële doelgroep die we mee kunnen nemen in het definitieve woonprogramma.

 • Pre sale (Q3)

  In Q3 willen we het woonprogramma voor het eerste deelplan definitief maken (denk aan woningtypen, prijsklassen en architectuur) om vervolgens te kunnen starten met de pre-sale.

 • Verwachte start verkoop (Q4)

  Als alles volgens planning blijft verlopen willen we in Q4 starten met de verkoop van het eerste deelplan. Uiteraard kunnen we daar nog niets definitiefs over zeggen, maar wat we zeker kunnen stellen is dat álle informatie hierover als eerste in de nieuwsbrief zal verschijnen.

Essenvelt_Website_800x800px4.jpg

Essenvelt is even groen als blauw

In Essenvelt staat de verbinding met het oude landschap centraal. Rondom jouw prachtige nieuwe woning is meer dan genoeg ruimte voor natuur en voor water. Naast groene boulevards komen de kenmerkende kreekruggen terug in de wijk die zorgen voor een natuurlijk hoogteverschil. Het groen en het blauw zorgen voor de fijne balans die Essenvelt kenmerkt. In Essenvelt kun je midden in het leven staan en genieten van rust en sereniteit. Hier is ruimte om talenten te ontwikkelen en aandacht te besteden aan familie en vrienden. Ruimte om groen en waterrijk te wonen. In Essenvelt is ruimte om te genieten van het leven.

Essenvelt_Website_800x800px3.jpg

Groen op alle manieren

Naast de plantrijke boulevards en kenmerkende kreekruggen worden ook de woningen groen: Essenvelt wordt de allereerste klimaatbestendige wijk in Middelburg. Jouw nieuwe woning wordt niet alleen gasloos maar ook energieneutraal. Bij de bouw van de luxe woningen wordt rekening gehouden met het circulair gebruiken van materialen. Naast dat de kreekruggen behoren tot het historische landschap, zorgen ze voor natuurlijke afwatering van regenwater. Door de hoge kwaliteit en het energie neutrale karakter is Essenvelt een wijk waar je eindeloos van kunt blijven genieten. Uitkijkend op de groene omgeving van Middelburg: in Essenvelt hoef je nooit meer weg. 

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte