bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

In de pers: interview met toekomstige bewoners

22 januari 2024

In de Middelburgse wijk Essenvelt wordt druk gebouwd. Zaterdag konden belangstellenden tijdens een inloopochtend een kijkje nemen op de bouwplaats. Van de dertig woningen die projectontwikkelaar Schinkel de Weerd in de nieuwe wijk tussen Oost-Souburg en Middelburg aanbiedt, zijn er al twintig verkocht.

John Leeman en zijn vrouw zijn zich na 24 jaar Veerse Poort aan het oriënteren op ‘iets anders’. De architectuur, maar ook het duurzame karakter van de wijk en de mogelijkheid om toekomstbestendig te wonen, spreekt de twee aan. Samen met Ben de Weerd van het gelijknamige makelaarskantoor lopen ze door de villa’s in aanbouw.

Wat ze zien, bevalt goed. ,,Er is goed nagedacht over deze wijk in het kader van duurzaamheid. Zo zijn alle woningen voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en een grondwatertank. Ook is er veel aandacht voor groen in de wijk en de laantjes zijn allesbehalve kaarsrecht. Dat ziet er heel natuurlijker uit.”

De villa’s die in prijs variëren van 550.000 tot bijna zeven ton, zijn in trek. Voor dat geld koop je een drie in één villa, een twee onder één kap of een vrijstaande woning. Makelaar Ben de Weerd heeft inmiddels al twintig van de dertig woningen die hij aanbiedt verkocht. De bouw is in volle gang. Elke twee weken biedt de makelaar geïnteresseerden de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de bouwplaats en er zo een beetje gevoel bij de wijk en de woningen te krijgen.

De wijk Essenvelt komt aan de zuidrand van Middelburg. Er worden in totaal vierhonderd huizen gebouwd. Sinds de eerste plannen bekend zijn, is er al veel interesse in de woningen. De meeste vrije kavels die eerder door de gemeente zijn uitgegeven, zijn bijna allemaal verkocht en inmiddels ook bewoond.

Bron: PZC.nl / Wendy Wagemakers. Foto: Lex de Meester.

Bekijk het woningaanbod