bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Het gebied wordt bouwrijp gemaakt

16 februari 2021

Het gebied wordt bouwrijp gemaakt

Het bouwrijp maken van het gebied is in volle gang! De aannemer voert dagelijks zand aan zodat het gebied hoger komt te liggen. Dit zand wordt daarna afgedekt met grond. Deze grond halen we uit de buurt. Bijvoorbeeld bij lokale projecten waar ze juist grond moeten ontgraven en afvoeren.

In het voorjaar hopen we het gedeelte tussen de spoorlijn en de Oude Vlissingseweg voldoende te hebben opgehoogd. Dan krijgt dit deel van het gebied tijd om in te klinken. De grond wordt dan compacter en geschikt om op te bouwen. Dit duurt ongeveer een jaar, maar we zijn daarbij afhankelijk van de elementen. We houden dus steeds controles om te zien hoe het gaat. Daarna worden de riolering en de bestrating aangelegd en is het gebied ‘bouwrijp’.

 

In de tussentijd gebeuren er veel andere dingen. Nu is bijvoorbeeld de explosievendetectie gaande. Vorig jaar konden we de grond onderzoeken tot ongeveer 4 meter diep. Om verrassingen tijdens de bouwfase te voorkomen maken we nu gebruik van dieptedetectie, tot wel 10 meter diep.

 

De toegang naar Essenvelt wordt nu ook steeds meer zichtbaar. Er ligt voor het bouwverkeer een tijdelijke rotonde. Ongeveer op dezelfde plek als waar de entree in de toekomst komt. Om geluidsoverlast van verkeer te voorkomen, is er daar ook een geluidswal aangelegd.

 

Via de nieuwsbrief en de nieuwsberichten op deze website houden we je op de hoogte van de bouwontwikkelingen.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief