bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Blije kopers Jan Willem en Andrea: “Volg je hart en ontdek jouw droomwoning”

27 maart 2024

Jan Willem (49) en Andrea (44) waren niet op zoek naar een nieuwe woning. Maar nadat ze in maart 2022 een informatiedag bezochten, waren ze zo enthousiast over Essenvelt dat ze niet meer zijn afgehaakt. Inmiddels wordt er hard gebouwd aan hun nieuwbouwwoning, die volgens de huidige planning begin 2025 opgeleverd wordt.

Samen met hun kinderen Beau (18) en Antonie (12) wonen ze in Vlissingen. In het dagelijks leven is Jan Willem fleet manager en zet Andrea zich in als vrijwilligster. Ze genieten graag van het leven, “want je weet nooit wanneer het stopt”.

Veel aandacht voor duurzaamheid en het klimaat

Essenvelt sprak ze aan vanwege de klimaatbestendige woonwijk met veel groen. “Wij denken nog veel mee te gaan maken met extreme hitte en wateroverlast en vinden het belangrijk dat de hele wijk hier op is ingericht.” De doorslaggevende factor om naar Essenvelt te verhuizen waren de laanvilla’s. “Het zijn prachtige, ruime woningen die in veel variaties verkrijgbaar zijn. Ook hadden we nog tal van mogelijkheden om de woning naar wens aan te passen. Ook het groene dak en een groot ondergronds buffervat voor de opvang van hemelwater sprak ons erg aan.”

“We kijken uit naar de dag dat we naar Essenvelt gaan verhuizen!”

Goede begeleiding tijdens het aankoopproces

Het aankoopproces van een nieuwbouwwoning was voor Jan Willem en Andrea niet nieuw. “Er komt zeker veel bij kijken, maar we vinden het erg leuk om telkens andere keuzes te maken. Daar leer je een hoop van! We hebben lang getwijfeld welk type laanvilla het beste bij ons past maar wij zijn goed begeleid. Er is veel documentatie verkrijgbaar en er wordt tot in detail met je meegedacht over het praktisch indelen van alle ruimten. Het gaat allemaal erg professioneel en je krijgt voldoende tijd om over zaken na te denken.”

De keuze voor bouwnummer 29

Jan Willem en Andrea kozen uiteindelijk voor bouwnummer 29. Ze wilden graag een levensloopbestendige woning met lichtkleurige gevelstenen en een achtertuin op het noorden. De eerste verdieping konden ze aan de achterzijde ruim uitbouwen. Daarmee creëerden ze veel extra ruimte: zowel opbergruimte als ruimere slaapkamers en eigen badkamer voor de kinderen.

Alle ruimtes naar eigen smaak inrichten

De meeste kopers van nieuwbouw geven aan hun droomwoning te kunnen realiseren, waarin alles volledig naar eigen smaak is. Jan Willem en Andrea geven aan dat dat bij hun in grote lijnen het geval is, maar dat het met name afhangt van je budget. “Het leukste vinden wij het uitkiezen van de keuken, dat vinden we ook de belangrijkste ruimte in huis. Het sanitair en het tegelwerk vinden we lastiger, maar uiteindelijk zijn we erg tevreden met onze keuzes.” Met het interieur zijn ze zich nog volop aan het oriënteren. “We willen dat niet overhaasten. Het duurt nog even voordat de nieuwe woning wordt opgeleverd.”

“We hebben vaker nieuw gebouwd en vinden het erg leuk om telkens andere keuzes te maken.”

Betrokken bij de bouw

De bouw is in volle gang en de wijk krijgt steeds meer vorm. Af en toe gaan ze kijken naar de vorderingen op de bouwplaats maar ze blijven ook goed geïnformeerd via Huisinfo. “Via dit platform heb je je eigen woondossier en communiceer je met de kopersbegeleider. Hierin worden ook alle documenten, nieuwsbrieven en foto’s gedeeld.”

Volg je hart en ontdek je droomwoning

Aan potentiële kopers geven ze het advies om gewoon aan de slag te gaan als je iets moois hebt gezien. “Volg je hart en kijk gewoon welke plek of woning je aanspreekt. Gaandeweg kom je er vanzelf achter of het jullie droomwoning is. En zo niet, dan kun je altijd nog verder met een ander bouwnummer. Wij waren niet de makkelijkste kopers en hebben verschillende bouwnummers in optie gehad, maar dankzij goede begeleiding zijn we uiteindelijk uitgekomen op bouwnummer 29. We kijken uit naar de dag dat we naar Essenvelt gaan verhuizen!”

Ook wonen in Essenvelt?

Bekijk het woningaanbod