bus auto fiets
Menu

De locatie van Essenvelt

Essenvelt_Website_800x800px.jpg

Rust, ruimte en sereniteit

Je hoort de vogels al fluiten. Je opent de deuren naar de tuin en wordt overrompeld door het overdadige gevoel dat de uitgestrekte natuur je geeft. Zo veel rust, ruimte en sereniteit. En dat op slechts enkele minuten fietsen van het centrum van Middelburg.

Essenvelt_Website_800x800px2.jpg

Waar stad en land elkaar ontmoeten

De nieuwe buitenplaats genaamd Essenvelt is de overgang van stad naar land. Het is een wijk met allure: de plek waar twee werelden samenkomen om het beste in elkaar naar boven te brengen. De stedelijke voorzieningen en de gezelligheid van de stad Middelburg smelten samen met de overweldigende ruimte van het historische groene en waterrijke landschap. Dat is wonen in Essenvelt.

Essenvelt

Jouw nieuwe woning in Essenvelt ligt op fietsafstand van het centrum van Middelburg, het station en het strand. Ook zijn steden als Breda en Antwerpen goed bereikbaar met de auto.

Naar
Middelburg centrum 10 min 6 min
Middelburg station 7 min 5 min 11 min
Vlissingen strand 20 min 10 min
Veerse Meer 35 min 15 min
Rotterdam 90 min
Breda 65 min
Antwerpen 65 min

De locatie

Jouw nieuwe woning in Essenvelt is op fietsafstand van het centrum van Middelburg met al haar stedelijke voorzieningen. In de nabije omgeving vind je fantastische restaurants, kunst en cultuur maar ook prachtige natuur en uitgestrekte stranden. Essenvelt is de plek waar stad en land elkaar ontmoeten.

HISTORISCH MIDDELBURG

HISTORISCH MIDDELBURG

Essenvelt ligt op slechts enkele minuten fietsen van het gezellige historische centrum van Middelburg. Met bijna elfhonderd rijksmonumenten is Middelburg een van de grootste monumentensteden van Nederland. De blikvangers zijn De Lange Jan, het prachtige abdijcomplex en het stadhuis op de markt. Maar wie verder kijkt ontdekt oneindig veel mooie pareltjes.

EEN HEERLIJKE AVOND UIT

EEN HEERLIJKE AVOND UIT

Voor fijnproevers is het in Middelburg zeer goed vertoeven. De stad telt een groot aantal fantastische restaurants waar dagelijks met veel bezieling wordt gekookt. De verschillende koffiebars verstaan de kunst van écht goede koffie en ook aan gezellig cafés is in Middelburg zeker geen tekort. Geniet van lokaal gevangen vis of een Hosternokke biertje gebrouwen in de Stadsbrouwerij van Middelburg.

BIJZONDERE WINKELS

BIJZONDERE WINKELS

Door het grote aanbod speciaalzaken van lokale ondernemers in Middelburg een zeer gevarieerde winkelstad. Zij storten zich vol overgave op hun grootste passies wat resulteert in zeer bijzondere winkels. De lekkerste chocolade, wijn, bier en andere delicatessen maar ook prachtige sieraden, mode, kunst en boeken. Je vindt het allemaal om de hoek van Essenvelt.

KUNST EN CULTUUR

KUNST EN CULTUUR

Middelburg heeft een enorme rijkdom aan bijzondere galeries en ateliers. Verspreid door de stad maak je op bijzondere adresjes kennis met eigen werk of collecties van anderen. Ook aan film, muziek en theater kent Middelburg een groots aanbod. In de Schouwburg maar ook in Cinema Middelburg, Theater de Wegwijzer, de Zeeuwse Concertzaal en op nog veel meer locaties word je getrakteerd op prachtig cultureel vermaak.

GENIETEN VAN HET STRAND

GENIETEN VAN HET STRAND

Vlakbij Essenvelt vind je de mooiste stranden van Nederland. Langs de gehele Walcherse kust tussen Vlissingen en Vrouwenpolder bevinden zich prachtig uitgestrekte stranden. Deze lenen zich perfect voor flinke wandelingen in de duinen of ontspannen dagjes in de zon bij een gezellig strandpaviljoen. Zo ook het strand van Dishoek, op slechts een kwartier rijden van jouw nieuwe woning kun je hier heerlijk uitwaaien.

ACTIEF IN DE NATUUR

ACTIEF IN DE NATUUR

Essenvelt is zowel blauw als groen. Niet alleen op het strand kun je genieten van het buiten zijn maar ook de natuur landinwaarts leent zich perfect voor activiteiten. Het vier kilometer lange pad over de bolwerken in Middelburg leidt langs de prachtige contouren van de oude vestigingswerken. Het Veerse Meer is Zeelands paradijs voor zowel watersporters als vogels. Ook bevindt zich hier een jachtclub van waaruit je heerlijk kunt genieten op het water.

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Blijf op de hoogte